Dag 8: 6 juni: Berlijn
Blijf op de hoogte en volg Kees en Joke
06 Juni 2011 | Duitsland, Erkner
Alexander Platz (met een gratis appel) en Fernsehturm met prachtig uitzicht;
Hackeschen Höfe;
Brandenburger Tor, Joods Memorial, de plek waar de bunker van Hitler stond en een oud wachtershuisje vlak bij de Potzdammer platz en niet te vergeten het oudste verkeerslicht op de Potzdammerplatz;
Checkpoint Charly;
Kurfürstendamm en niet te vergeten Kadewe (Kaufhaus des Westens);
Unter den Linden.
Aan het eind van de dag terug naar de camping. Er zijn nieuwe buren: twee jongens met fietsen en een pop up tentje.
Onder de party tent naast onze tenten drinken we een biertje. Opeens barst een enorm onweer los met heel veel regen. Wij zitten onder de partytent, maar die blijkt niet waterdicht te zijn. Voor we er erg in hebben zijn we drijfnat en lopen er overal op de grond meertjes en riviertjes.
Nadat het weer droog was, kookte Kees een lekker maal: gehakt met paprika, ui en doperwten. Onze buren laten ondertussen hun tent leeg lopen, pakken alles in en vertrekken. Waar gaan jullie heen? Met de trein terug naar Berlijn.
Na het eten en de afwas gaan we naar bed. ‘s-Nachts onweert en regent het opnieuw.