Dag 16: 14 juni: Stukenbrock-Münster 105 km
Door: Gerard en Kees
Blijf op de hoogte en volg Kees en Joke
14 Juni 2011 | Duitsland, Stukenbrock
Ontbeten met gebakken ei met kaas. We reden eerst een deel van de route, maar vanaf Riege reden we rechtstreeks naar Verl waar een fietsenzaak zou zitten. We arriveerden er om 9.40 uur, maar de winkel ging pas om 10.00 uur open. Kees was wel de eerste klant van de werkplaats en om 10.20 uur vertrokken we weer, de fiets van Kees voorzien van een nieuwe achterband van het juiste merk.
Na Verl pikten we de route weer op. Over rustige weggetjes reden we om Gütersloh heen. Net in Gütersloh kochten we bij een bio-winkel de lunch (broodjes en gehaktballen: frikadellen gebraden) en dronken er koffie. De route voerde door landbouwgebied met af en toe een stukje bos. Alles redelijk vlak. Na Harsewinkel staken we een paar maal de rivier de Ems over. In dit deel begon het ook hard te waaien, natuurlijk tegen. We arriveerden in Warendorf, een stadje met een leuk oud centrum. Op de markt dronken we fris en Gerard at nog een stuk rabarberkoek met slagroom. Daarna reden we door via Müssingen richting Münster. We moesten even zoeken, maar al snel vonden we de camping. Om 17.15 uur arriveerden we bij camping Münster.
Snel de tent opgezet, na het gebruikelijke ritueel gevolgd te hebben. Kees kookte weer heerlijk: sla met evapcici en bratkartofflen met spek. Als toetje yoghurt.
Rond 19.00 uur arriveerden nog een Nederlandse man en vrouw op de fiets; gezellig even gesproken, zij zijn op weg naar Berlijn.
Rond 10.00 uur slapen.