Dag 5: 3 juni: Bihain-Bagenz 80 km
Door: Gerard en Kees
Blijf op de hoogte en volg Kees en Joke
03 Juni 2011 | Duitsland, Horka
Al voor 7 uur opgestaan. Het was onbewolkt weer en het beloofde een warme dag te worden. We vertrokken vroeg en na Bihain, waar geen winkels waren, kochten we het ontbijt. Lekker voor de winkel opgegeten. Bij Rothenberg kwamen we weer bij de Neisse. Heerlijk rustige wegen, door bossen met vaak venijnige klimmetjes en langs uitgestrekte velden. Kleine dorpjes en eenzame boerderijen. Veel graanvelden. Bij Pochosche even de brug over naar Polen. Daar was niets te beleven, dus maar weer terug. Bij Sagar verlieten we de Neisse, dronken we koffie met pruimenkoek en een Windbeutel, kochten we de lunch en weer verder. Af en toe een stevige wind. Langs dorpjes als Gablenz en Halbendorf. Midden in een soort park lunchten we. Het bleek dat we aan een soort route zaten: steeds wandelaars en fietsers die ergens vlakbij gingen kijken. Het bleek dat er een vreemde, kunstzinnige brug gebouwd was door een timmerman zo rond 1880. De brug zelf was niet toegankelijk.
Daarna waren de kleine weggetjes voorbij. Langs brede, drukkere wegen reden we verder. De route uitdraaien van Kees bleken precies te kloppen. Om 14.15 uur waren we op de camping waar (verassing) het biertje op ons wachtte. Het bleek een echte camping te zijn, gelegen in het bos aan een lang meer. Hier de tent opgezet en de was gedaan. Later pizza gegeten op het terras van het restaurant, omdat de Imbiss al om 18.00 uur sloot.