Dag 3: 1 juni: Mlada Boleslav - Jablonné 60 km
Door: Gerard en Kees
Blijf op de hoogte en volg Kees en Joke
01 Juni 2011 | Tsjechische Republiek, Mladá Boleslav
Vlak voorbij Dolni Bukovina dronken we bij een soort camping koffie. Erg sterk en met veel drab. Kees fotografeerde de oude mannetjes en de kokkin op het terras. Daarna een lange weg door een bos, veel gaten in de weg en niemand te zien. Maar verder goed te fietsen en goed aangegeven. In Mimon lunchten we, gelukkig heette het restaurant Lucky. Een soort van arbeiders restaurant. We hebben goulash met plakkerig brood gegeten en ook nog smakelijk voor een schappelijk prijsje. Het wordt steeds kouder (16 gr) en de wind steeds sterker. Jasjes maar aan. Heel heuvelachtig, steeds maar weer omhoog en omlaag. Op een enkel stukje na was de weg bijzonder rustig. In Jablonné vonden we dankzij de goede wegbewijzering snel de camping. Pal naast een drukke doorgaande weg met erg veel verkeer en een zeer groot zwembad (koupaliste) We betaalden 400 Kr en namen een huisje op de camping. Lekker gedoucht, heel warm water en een lekker fris biertje van de benzinepomp aan de overkant van de weg. Daarna richting Jablonné voor het eten (schnitzel met patat en een lekker biertje). Om zeven uur weer terug en nog steeds werd het kouder en kouder. Om 7:30 uur lag Kees al onder de wol en schreef Gerard deze tekst.